memories.

minnen...








shot.








pics.

Nu ligger jag i sängen och lyssnar på Robbie Williams, mycket mysigt måste jag säga. Får passa på att slänga upp ett par bilder dåva.





Budak, världens bästa stridsparskamrat, lätt!




Wiiihoo!

Jag är glad

Idag ska jag på Kent med mamma
Imorgon ska jag träffa pappa
På måndag ska jag träna gymnastik och rida med mamma
På tisdag flyger jag till England med Ekström, Adler och Engebratt.

Kan det bli mycket bättre liksom!


och så vill jag ha lite vår, puss

Lumpen v.11

Här har det inte hänt något på länge. Det får det allt bli ändring på tycker jag!

Denna veckan har besått till mestadel av hästtjänst. Måndag till onsdag bestod förmiddagarna av mockning och eftermiddagarna av ridning för 3e plutons första tropp. På onsdagen var jag stallpost så jag tog in och ut hästar och matade dem undera förmiddagen. På eftermiddagen blev vi avlösta av några 1a plutonare för att vi skulle ha utbildningsmiddag!

Utbildningsmiddagen började med en kort genomgång hur man skulle bete sig vid en finare middag. Bland annat hur man skålade, åt och satt. Sedan var det dags att göra sig iordning, och alla blev jätte snygga. Middagen började med lite mingel och sedan kom förrätten in. I helhet var middagen jätte trevlig, jag hade gott sällskap vid bordet och maten smakade bra. Alla var lagom glada och skålade på for fullt. Många fina tal hölls också under middagen, gillas stenhårt.

När middagen var slut plockade min grupp bort allt från bordet och sedan blev det kaffe och fika. Jag satt mest och snackade med löjtnant och några andra. Sedan avbröts övningen och det var uppställning i korridoren. Alla ville självklart gå ut efter en sådan bra kväll, men tyvärr fick vi kassernförbud, vilket kaske vare lika bra. Annars hade det nog varit många som inte orkat med tjänsten dagen efter. Vi bestämde oss istället för att dansa lite uppe i korridoren med hög musik. Dansen avbröts dock efter någon timma på MP kom och sa att de fått klagomål och då blev det sängen istället.

På torsdagen var det dags för uppridning, spännande tänkte jag. Nu var bara frågan vilken häst man skulle få, en snabb, slö, framtung eller en som inte ville alls. Jag fick dela hästen Oxå med en annan tjej, och det visade sig inte vara världens bästa häst...

Ridningen började bra, men när vi skulle galoppera gick det betydligt sämre. När jag väl fick upp hästen i galopp råkade han snubla på sig själv. han blev då sur och bockade och sparkade bakut, samtidigt! Och på hästen satt jag, utan stidbyglar och balansen någon helt annan stans. Det blev en framåtvolt och en platt landning rakt ner i lervällingen, mysigt. Men det var bara att hoppa upp på hästen igen och förtsätta, lerig och dyngsur. Jag slog ju mig inte iaf, det är huvudsaken. Så nu har man åkt upp på avsittningslistan med, illa. 50 kronor fattigare och en avsittning rikare.

På torsdagskvällen fick vi i uppgift att gå upp till slottet och titta på de olika vapenposterna. Vi passade på att kika in i Livrustkammaren också, mycker fina saker där. Efter det drog vi på bio, Alice i Underlandet, 3D. Jag tycker filmen var helt okej.

På fredagen blev det flytt och flyttstädning för när vi kommer tillbaka efter lovet ska vi flytta ut till kungsängen igen. Ska inte bli så himlans roligt, men man får väll stå ut i några veckor, sen blir det K1 igen. Slutade lite tidigre och sov hela vägen hem på tåget. Vaknade som tur var precis när vi rullade in på stationen i Nässjö. Hade ju varit mindre kul att vakna upp i Malmö.

Bilder kommer föroppningsvis senare...

Äntligen

Så var man äntligen hemma på permis efter två veckors tjänst. Man är lite sliten i musklerna efter att inte ha vilat en enda dag på den tiden, men det är skönt.

Ikväll blir det myskväll med ostbricka, spel och dricka med Emma, Hanna och Lollo. Gillas!

Lumpen veckan skriver jag om imorgon, för nu måste jag hoppa in i duschen så jag inte striker när tjejerna kommer.

xoxo // 305 Bruce


och ge mig vår, NU!


RSS 2.0