Lumpen v.46

Nu är tredje veckan imon värnplikten avklarad, och veckorna går allt snabbare nu. Denna veckan har 3 av 5 dagar tillbringats på skjutbanan. Det har varit både roligt, tråkigt och väldigt jobbigt. Dagarna på skjutbanan består av två delar, före lunch och efter lunch. En av delarna får man skjuta på skjutbana och den andra delen spenderas med sergeanten. Skjuttiden går oftast snabbt och är roligt. Dock mindre kul när folk skjuter på ens tavla, men det är sånt man får ta. Vi skjuter från 100 meters linjen på olika tavlor och när man klarat en viss övning får man gå vidare till nästa. Lunchen äts i skogen och om man måste kissa får man göra det, i skogen. När man sedan får vara med sergeanten är det väldigt mycket jobbigare. Denna veckan har vi bland annat lärt oss hasa, krypa och kräla med vapnet. Det var sjukt jobbigt! Vi har även lärt oss att göra oss redo för strid. Det innebär att man målar sig jätte snyggt i ansiktet med grön och svart färg samt klär hjälmen med granris, jätte snygga blev vi. Efter dagen på skjutbanan marscherar vi hem till kassern vilket ungefär tar en timma med full stridsutrustning. Det är jobbigt, segt, men för varje gång går det lättare och lättare.

Vi har även haft sjukvård denna veckan. Vi har då lärt oss bland annat HLR med mera. En av dagarna var vi ute i skogen och fick lära oss sätta upp tält och laga frystorkat mat. Förvånandsvärt gott måste jag säga! Det var pasta med brocolli och ost.

Fredagen bestod till största delen av städning, eftersom det alltid sista dagen innan man får åka på permis har storstädning. 14.30 slutade vi och tog tåget hem till Nässjö. Somnade på tåget som vanligt. Man blir ju sjukt sliten av att gå upp 5.30 varje dag och ha tjänst till ungefär 21.30.

Som vanligt har vi även haft en hel del BRAK denna veckan. Det märkt på kroppen, skönt!

Idag blir det att åka tillbaka till Livgardet. Tåget går vid 18.08. Känns helt okej även denna veckan att åka tillbaka till gruppen. Ni är så himlans bra allihop! Nästa uppdatering blir nästa helg, för har permis då med. // Nea


Första grupp i hip-hop formering i korridoren

Jag och Emma färdiga för strid med maskering och gran på huvudet

Fredags storstädning i trapphuset

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0