Middagstips - GI
När man äter GI-mat blir det lätt ofta kött/fisk med sallad till, och att alltid äta kallt blir väldigt tråkigt i längden. Därför testade jag något nytt idag som faktist blev riktigt gott. GI-paj skulle man kunna kalla det.
GI-paj
Ingredienser:
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl frusen spenat
1 dl frusen broccoli
Ost
Salt
Vitpeppar
Creame fraiche
Gör såhär:
Vispa ägg och mjölt. Salta och peppra efter smak, en nypa ungefär.
Smöra en pajform.
Häll spenaten och broccolin i formen och strö över riven ost.
Häll sedan över äggblandningen.
Grädda i ugnen 15-20 minuter.
Ta sedan ut pajen och klicka på creame fraich.
Grädda i ytterliggare 5-10 minuter.
Klart!
Jag valde att äta pajen till ungsbakad lax med svartpeppar och citronsaft. Riktigt gott!
Såhär blev resultatet. Råkade mosa pajen lite, men lika gott ändå.
.