Fåglar


Pippi fåglar, hejhej!

bra jul




Det har varit en mycket bra jul, tack allt och alla.

Juldagen

På juldagen blev det släktfirande hemma hos mamma. Blev en hel del fixande och städande för vi skulle ha 29 gäster. Dagen gick ändå väldigt bra. Fick pengar, glögg och en halsduk i julklapp. Massa god mat och julgodis, farligt. På kvällen blev det förfest hos Kassel och sen hotellet, massa trevligt! Gillar när det är så mycket folk ute.


God Jul


God Jul alla underbara människor. Hoppas ni haft en underbar dag med
mycket god mat och trebligt sällskap. Puss


JULAFTON

Vet att jag varit dåligt med att skriva här, och det ska det bli skärpning på, förhoppningsvis. Ska snarast skriva om min sista vecka innan jullovet, men för det behöver jag lite tid och lugn och ro, och det känner jag inte att jag har just nu, det är ju ändå trots allt julafton.

Morgonen började med lite födelsedagsfirande av broder Adam som faktist fyller 18 idag, Grattis honom! Sen blev det julklapps utdelning vid granen. Jag fick en kameraväska, en klocka och en cd-spelare. Sen blev det att göra sig iordning. Största delen av dagen har spenderats hos farmor och farfar med pappas släkt. Mycket trevligt dag med underbara människor och mycket god mat. Där fick jag en filt och pengar, alltid bra att ha liksom. Nu är frågan vad jag ska göra med dom.

Nu sitter jag hemma i soffan, näjd med dagen. Ska käka lite gröt med mamma, Jonas och Adam snart, sen blir det sängen.

Morgnon kommer hela tjocka släkten hem till oss för julfirande. Kommer bli både kul och jobbigt. Blir ju mycket att fixa när man ska ha 29 gäster på besök. På kvällen blir det iaf hotellet och fest. Man måste ju passa på när man är hemma!


Tråk.


Nu ska jag baka lussekatter med mamma.
Sen blir det att dra till svartas träning.
Tåget går vid 19.08 och nästa vecka består av två fältdygn, julotta med kungen och lite ridning. Gillas!

Lumpen v.50

En ny vecka med helt nya utmaningar, mycket lärorikt och kul måste jag säga.

Måndag: Morgonen började med ett löppass på cirka 40 minuter. Därefter blev det grodhopp uppför 4 våningar och BRAK. Aningen sliten efter det kan jag säga. Sen fick jag hålla i stretchingen och fick därmed ansvaret att alla skulle kunna komma upp på hästarna på eftermiddagen, grattis! Efter det drog vi till stallet och mockade skit i några timmar. När vi ätit lunch skulle vi äntligen få rida, men nej så blev det inte. Då skulle nämligen MP ha hästarna, s det blev att öva på sadling och bära skåp istället, mindre roligt. Kvällmaten var dock rolig. Skönast3e komentaren av Jansson "Av choklad får man finnar och pubishår", och då säger Kors. "Får man det?" haha.

Tisdag: Hela förmiddagen bestod av mockning av skit och liknande saker. Efter lunch fick vi äntligen vår efterlängtade ridlektion. Kul tänkte jag, men ack så fel jag hade. Jag fick nämligen hästan Oliver, den omtalade Oliver. Det började med att han försökte trycka upp mig mot väggen ett antal gånger. Sen bet han tag i min jacka så det gick sönder. Han försökte bita mig mest hela tiden men som tur var klarade jag mig från större skador. När jag väl skulle hoppa upp på honom försökte han bita mig i rumpan ett antal gånger. Han var dock riktigt bra att rida, piss och allert. När jag skulle göra klart honom efter ridpasset sparkade han mig på benet, dumma häst! Mitt nya smeknamn av kapten Vicor är Brucan för dom som vill veta. Skön han är. På kvällsstädningen fick jag i uppgift att städa paddokarna och skrittmaskinen med Gustavsson. Vilket skitjobb! Mocka skit, jämna till marken och torka av alla stänger. Kallt, blött och lerigt. När vi var färdiga med det hjälpte jag till och bära spånbalar och vi fick sluta sent så man somnade direkt.

Onsdag: Denna dagen var jag stallpost tillsammans med fem andra. Att vara stallpost innebär att man matar hästarna, mockar skit, sopar gångarna, tar ut hästar i paddokarna och skrittmaskinen och lita annat. Dagen var faktist ganska rolig, det var inte alls så stressigt som jag trodde. Dock var vissa hästar mindre roliga att spänna fast när man skulle göra rent vattenkoppen, men man lär ju sig med tiden. Det är bara att bestämma sig och göra det. Vi slutade vid tio tiden efter att ha gett hästarna hö. Då blev det en efterlängtad dusch och sen sängen.

Torsdag: Dagen började med stalltjänst mellanb 05.30 och 07.15. Då utfordrade vi hästarna och sopade gångarna. Sen bytte vi med dom andra stallposterna. Förmiddagen bestod av ridlektion, och det var en rolig en. Vi skulle dela in oss i två grupper med lite mer riderfarna i ena och mindre riderfarna i andra. Jag ställde mig självklart i det med de mindre riderfarna, men sergeranten sa till mig att jag stod fel. Snack om att jag blev nervös! Dom andra som var i min grupp var ju jätte duktiga och hade ridit i flera år. Jag fick hästen Outlander som visade sig vara en mycket bra och trevlig häst. Han var lite sur i boxen, men inte på mig utan på hästen i boxen bredvid. Under lektionen fick vi galoppera på volterna, grattis mig tänkte jag som nästan aldrig galopperat innan! Men efter några varv gick det bättre och bättre. Fick dock helt sjukt mycket träningsverk i låren efteråt. Efter lektionen frågade sergeanten mig om han gjort rätt i att tvinga mig vara med dom bättre, och jag sa att det hade han gjort rätt i. Nöjde! Sen blev det lunch och efter det BRAK. Vi fick även prova våra fina kläder vi hämtat ut. Som ni kan se på bilderna var vi jätte snygga haha. Sen blev det lite vapenexercis och sen slutade vi för dagen. Tidigt för första gången denna vecka, mycket behövligt!

Fredag: På förmiddagen var det ridlektion. Jag fick hästen Amos som visade sig vara sjukt stor och lite småsur i boxen, men det gick bra ändå. På lektionen fick vi bara rida lätt och skritta, skönt för träningsverken hade aldrig klarat av galopp. Dock var hästen Amos bland de segaste hästarna jag träffat så jag fick ligga på med skänkeln hela tiden för att han skulle röra sig framåt. Efter lunchen var det fredagsrutin med städning. Det gick bra och vi fick sluta 45 minuter tidigare, skönt att slippa stressa till tåget. På kvällen hemma blev det mys med mamma och Idol final.


Snyggingar

Påklädning

Oliver, hästen som bits

bilder.

För att det inte bara ska vara massa tråkig text att läsa så slänger jag upp lite gamla bilder






Lumpen v.49

Detta har varit en bra vecka med inte allt för hård träning och ont i kroppen. Gillas.

Måndag: Veckan började med förstegsutbildning 1, 2 och 3. Förstegsutbildningen innebär att vi lär oss om hästen, stallet och allt därtill. Vi fick lära oss rykta och lite annat. Blev biten av hästan Amos, mindre trevligt men men. Så fick ett rött märke i handen, skit häst. Sluade tidigt och kollade på film typ hela kvällen, fast somnade vid 9, skönt.

Tisdag: Vi fortsatte med förstegsutbildning 4 och 5 som innebar att vi fick lära oss sabla och betsla. På kvällen skulle vi öva på lång och kort rast. Det låter ju lockande, men det kan jag lova att det är det inte. vi började med at gå i galopp spåret som bestod av 10 cm djup lera som man fasnade i. När vi gått ett vart stannade vi och hade kort rast. På 10 minuter skulle vi byta strumpor och dricka vatten. Sen gick vi ett varv till, hade kort rast, gick ett vart till, hade kort rast, gick ett vart till och hade lång rast. På den långa rasten skulle man ta av sig sin svettiga tröja och byta till en torr, byta strumpor och sen värma vatten. Precis innan rasten var slut skulle man byta tillbaka till sen kalla svettiga tröjan igen, mindre skönt. Sen gick vi tillbaka till korridoren och fänriken visiterade så alla hade värmt vatten så ingen fuskat. Sen tog det jätte lång tid att tvätta av all lera från skorna, usch.

Onsdag: Morgonen började med att jag hade tandläkartid 07.30. Det gick riktigt bra hos tandläkaren. Hon tyckte allt såg bra ut så jag fik en ny tid om en månad för att kolla så tanden förtsatte leva. Sedan tog jag pendeln tillbaka till stationen och tunnelbanan til stadion och K1. När jag kom tillbaka var jag tvungen att byta om till militärkläder men låset till vår korridor funkade inte. Jag gick till sergeanten och sa till och han sa att jag skulle försöka igen, men det funkade fortfarande inte. Då gick han med bestämda steg upp för trapporna och dörren för att bevisa att jag hade fel, men det hade jag inte. Han fick inte heller upp dörren. Jag fick sätta mig och vänta medan han skulle lösa problemet. Efter att jag väntat ungefär 15 minuter kom han tillbaka skitsur. Han hade inte lyckats få tag på någon som hade nykel. Då säger Erik, som jag stått och väntat med, på skoj att vi kan bryta oss in, men det tycker sergeanten lät som ett bra förslag, så han sparkar in dörren. Där stog jag och Erik gapande och visste inte vad vi skulle säga, men det kom ett svagt "tack" och sergeanten sa "denna dörren måste felanmälas". Lätt roligaste händelsen på länge! Onsdagen fortsatte med ridutbildning och den första ridlektionen. Jag och Maja fick hästen Pax som var super snäll. Det gick riktigt bra att rida honom med, pigg och skit snabb. Jag skulle till och med på beröm av fänriken, men kaptenen sa till honom att han inte fick berämma mig haha. Jag blev lite kompis med kaptenen ändå faktist, mest på grund av mitt efternamn. "Vill du bli förknippad med en grym trummis eller några bockar" sa han, jag svarade att han fick vänlja själv och det fick bli den coola trummisen haha.

Torsdag: Denna dagen spenderades förmiddagen med andre tropp för jag missat utbildningen förmiddagen innan. Vi fick lära oss mocka och ge mät till hästarna samt vart allt fanns i stallet. På eftermiddagen hade vi genomgångar och efter middagen blev det omprov för vissa och inte för andra. Det var nämligen så att endast 13 av 56 var godkända på skyddsvaktsprovet. Nervös satte man sig i salen och var inställd på att göra omprov, men tur som man har så klarade jag mig och fick sluta tidigt! Vissa andra fick sitta uppe ända till halv tio och göra omprov efter omprov, så jag var riktigt nöjd. Istället bjöd min kusin ut mig på restaurang, mys.

Fredag: En dag som inte riktigt var som alla andra. Det började med tidig frukost och på förmiddagen var det genomgång om slaget i Lund. Sen var det sermoni för några muckade och vi blev erinrade så nu är vi riktiga soldater. Efter lunch var det massa roliga tävlingar mellan befäl och värnpliktiga. Mycket skrik och vilda hästar. Sen var det storstädning och slut för dagen. Tog tåget hem vid 16.15 och på kvällen var jag hos pappa och käkade pizza.

Kommande vecka blir det stalltjänst och massa ridning. Ser jag verkligen fram emot. Får se hur många som kommer ramla av hästarna denna veckan. Denna veckan var det bara några som glömt spänna åt sadelgjorde så när dom skulle hoppa på hästen gled hela sadeln åt sidan.

Fråga gärna om det är något ni vill veta!
Puss och hej // Nea

RSS 2.0