torsdagen

idag var plutonen uppe vid slottet och övade drilltropp imför morgondagen. första gången gick det skit fort, men dom andra gångerna gick det faktist ganska bra. så imorgon vid 11.25 är det uppvisning på borggården på slottet, de there!

xoxo//305 bruce

dagens

vill ha: godis och magmuskler
klädsel: M90 (militär-kläder)
frisyr: inbakade fläter och knut
låt: science - system of a down
planer: läsa i min bok och mysa i sängen
måste: träna mer
bästa: stridshinderbanan
roligaste: skjutningarna
dummaste: att jag har ont i foten och träningsverk
misslyckande: hm, svårt
saknad: min katt
drog: skratt och glass
köp: engebratt köpte en glass till mig ;*
godis: nada
humör: super

tisdag

här sitter jag på logementet med mina underbara gruppmedlemmar, samt ramqvist. trevligt värre. har nyss gjort färdigt ett driltltropps-program på 1 minut, blev nog bra tror jag.

igår sprang jag 6,5 km, och det känns i benen idag, skönt!
idag sprang hela plutonen stridshinderbanan i olika patruller, as kul vill jag lova. hoppas vi får göra det igen.

imorgon blir det exercis hela dagen, kanske lite långtråkigt, men sånt är livet.

och förresten, jag kommer inte vara ledig på 3 månader i sommar, jag kommer DÖ!


PUSS

i'm dreaming


in the stars, you're mine


fika

fika bilder



do it

Buy it, use it, break it, fix it,
Trash it, change it, mail - upgrade it,

paarty

igår blev det först vin hos emma
sen drog vi på förfest hos david, mycket trevligt
efter det bjöd bele mig och emma på taxi ner till hotellet
sen blev det calle på hotellet
hade en super kväll tack vare Emma
YEEEY!

låten

kan inte sluta lyssna
party!!
http://www.youtube.com/watch?v=p-Z3YrHJ1sU&feature=fvst

idag - lördag

Nu ska jag dra på kalas för Rebecka fyller 18 idag, grattis!
Det blir fikabuffé utanför Habo, och jag kommer bli tjock. Inte bra!

Ikväll blir det hotellet med Emma, party party!
Så nu har jag köpt vin och laddar för en lyckad kväll.
IT'S ON!

REAGERA

Vadå nej
NEJ, det är inget brott att sno någon annans identidet, göra affärer i någon annans namn, uppge sig vara personen både på telefon och mail. NÅGOT ÄR FEL SVERIGE!!

Vad i hela världen ska säga att detta är okej?
Att detta får pågå ända tills någon står utanför dörren och hotar en på pengar. Något måste göras.

Frågan är bara vad?

dags

Dagen blev ganska chill. Blev en sväng på stan med mamma. Bjöd mamma på fika på Elsies. Sen skulle det egentligen bli en klocka också, men den fanns inte i den färgen jag ville ha. Så blir nog att beställa på internet istället. Några inköp blev det ju ändå, svårt att hålla mig! En väska, ett par trosor och ett halsband.

xoxo//nea


bedragare

Din lilla fula bedragare. Man snor inte någons namn osträffat.

PASSA DIG!

you make me feel,



dagen

Var i Jönköping med Emma idag, tycker trevligt. Först var vi på stan ett tag, sen drog vi till a6. Några plagg rikare och några hundralappar fattigare. Nu måste jag ner på stan imon och köpa mig en klocka bara, för den jag tänkte köpa var plastig och dum, inte okej.

xoxo//nea





Baskertjej


NÖJD!!

BASKERN

Nu ska jag göra ett gott försök att beskriva min baskervecka. Kommer inte bli allt för lätt eftersom man blandar ihop dagarna och glömmer en hel del av sakerna man gjorde. Minnet är inte på topp med dålig sömn och utan mat.

Måndag: Morgonen började som ingen annan. Vid uppställningen fick vi order om att ställa upp i endast underkläder och alla fattade direkt att du börjar den omtalade "baskern". Den kommande halvtimman gick sedan ut på att springa in i logementet och hämta saker som vi sedan fick packa ner i stridssäcken. Ingen fick ha mer eller mindre än någon annan. Om man hade det skulle man få avbryta Baskern och få underkänt, och det ville man inte riskera. När alla var färdigpackade hoppade vi på en buss som tog och ungefär en timma bort från stan. Därfrån gick vi sedan rakt in i skogen för att få vidare direktiv. Vi fick ut eldstål och fick lära oss att använda det, eftersom vi inte fick ha med oss några tändstickor. Sedan fick vi lära oss hur man byggde en bivack, ett skärmskydd tillverkat av granris och stockar. Sedan tillbringades hela eftermiddagen med att bygga det. Vi blev faktist riktigt nöjda med reslutatet. Vi samlade in en massa ved och sen var det läggdags. Under natten hade vi eldposter, men eftersom veden tog slut redan vid halv 1 så blev det en något kall natt. Under dagen fick vi inget att äta, så vår senaste måltid var frukosten samma dag kl 07.00.

Tisdag: Vi vaknade när solen började gå upp vid 7 tiden. Sedan kom befälen och tittade förbi och frågade hur vi haft det under natten. Lite kallt och hård bädd men bra svarade vi och dagen började med att förbättre förläggningen samt hämta mycket mer ved än dagen innan. Vid 12 tiden var det dags för samling och vi gick bort mot bäcken ungefär 2 km bort frå förläggningen. Där fick vi uppgiften att hitta ett knippe med mossa som vi senare skule använda föratt tvätta oss i bäcken. Vi fick även lära oss lite om vilka rätter vi kunde äta, och det var inte många vill jag lova. Sedan blev vi uppdelade mellan tjejer och killar och tjejerna började med att gå ner till bäcken och tvätta sig. En mycket rolig upplevelse vill jag lova. Nakna rumpor och tuttar överallt. Det var kallt att tvätta sig, men förvånandsvärt skönt. Sedan var det killarnas tur och efter det dags att gå tillbaka till förläggningen. Eftermiddagens uppgift var att förtfarande frbättre förläggningen samt samla in ved, och det blev en hel del. Sedan var det dags att lägga sig och sova, efter ännu en hel dag utan mat. Veden räckte hela natten som tur var, så man som mycket bättre denna dagen.

Onsdag: Morgonen började som den förra, men att befälen sa att vi skulle fortsätta förbättre förläggningen, vilket vi gjorde. Samlade in en massa granris och ved inför natten. Någon gång mitt på dagen var del samling uppe vid befälens tält. Vi fick fisk! Egengligen var uppgiften att själva fiska upp fisken ur sjön, men eftersom det fortfarande låg is på sjän var det lite svårt. Vi fick två gösar per grupp och eftersom ingen i min grupp "vågade" rensa fisken fick det bli jag och Alsparr. Bra jobbat tycker jag. Dock luktade allt i min närhet fisk efteråt, mindre mysigt. När vi var färdiga med det fick vi instruktioner om hur vi skulle tillaga fisken. vi skulle tända en stor eld och lägga fisken mellan ett tjockt lager aska. Fisken blev faktist förvånandsvärt god och första grupp tackar Ramqvist för saltet, så mycket godare med det. Efter maten tyckte vi att vi var värda en lite tupplur så vi gick upp till ett fält där vi la oss för att sola lite. Efter ungefär 30 minuter får vi veta att dom andra grupperna har fått order av befälen att riva förläggningen. Vi stressade tillbaka till befälen för att fråga och som var lite smått sura för att vi inte hade varit i förläggningen när dom hade letat efter oss. Men det var ingen skada skett, bara att vi fick lite mindre tid att riva förläggningen på. Sedan var det samling. Självklart hoppades vi på att få åka hem, elle möjligtvis marscha för att senare få åka hem. Men så var inte fallet. Istället fick vi utbildning i hur man bygger en ensambivack. Detta innebär att vi under natten skulle sova ensamma under en gran mitt i skogen! Läskigt med samtidigt väldigt spännande. Platsen jag fick var dock inte den bästa. Jag fick sova mitt i ett tjärr så jag flyttade mit lite, för det går inte sova i 20 cm vatten. Mitt bygge blev faktist bättre än vad jag trodde, så jag var nöjd. Kapten var förbi och kikade in och tyckte också att det såg bra ut, och att jag såg sliten ut. Det var jag också kan jag lovar. Efteråt hann jag till och med hämta vatten innan det blev helt mörkt. Jag bytte om till varmare kläder och tände elden. Tog dock en massa tid, eftersom man inte såg vart man siktade eldstålet i mörkret. Jag gick sedan och la mig i mitt lilla krypin. Jag somnade ganska snabbt efter en så händelserik dag. Vaknade dock flera gånger under natten och trodde att det var uppställning, men det var det inte.

Torsdag: Väcktes av en tutande bil vid 05.30 och det var dags att riva min ensambivack. Lite ledsamt så fin och mysig som den var. Vid 06.30 var det uppställning och dags dör eldprovet. Det gick ut på att under 2 minuter lyckas tända en nävereld med hjälp av eldstålet. Jag trodde aldrig jag skulle klara det, men jag förvånade mig själv och fixade det lätt. Nöjd! Alla andra klarade det också, efter ett eller två försök. Sedan var det dags för marsch, äntligen tänkte vi. Vi ska få gå i några mil för att sedan dra hem och få baskern. Vi gick gruppvis i undeför 1,5 mil i rask takt. Jag hade kanske inte världens bästa temperament just då, men man kan ju inte alltid vara på topp. När vi gått/sprungit spräckan såg vi bussarna och glädjen steg inom en. Vi fick en vätkseersättningspåse och en frukostpåse med apelsinris, som jag inte kunde äta på grund av illamåendet. Bussen tog oss sedan tillbaka till Kungsängen och det var en massa glada miner i bussen. Hela skvadronen ställde sedan upp i korridoren och sen kom kapten. Han sa ungefär såhär "Bra jobbat soldater, nu har ni klarat av överlevnadsveckan, OCH NU BÖRJAR UTBILDNINGSKONTROLLEN!". Vi trodde han skojade med oss. Skulle baskern inte börja förrän nu? Vi var ju helt slut och kunde inte tänka klart. Men vi gjorde som han sa. Vi gick ner till bussarna som stod och väntade och åkte ut i skogen...igen. Tårarna var inte långt bort då vill jag lova. Väl ute i skogen fick vi veta att vi skulle gå till olika stationer där de skulle ha de olika utbildningskontrollerna. Första stationen var att gå genom en bit av skogen och leta efter saker som inte skulle vara där, till exempel muggar och annat skräp. Nästa station var ett skriftligt prov med frågor från SoldF, jag sög stenhårt vill jag lova.

Sedan fick vi en karta och direktiv vart vi slulle gå. Efter cirka 2 km kom vi fram till första stationen. Där blev vi tilldelade en bår och två vattendunkar med 30 liter i vardera. Detta skulle vi bära till nästa station som var undefär 3 km bort. Mycket tyngre än vad man någonsin skulle kunna föreställa sig. Mjölksyran sved i uppförsbackarna. Vid nästa station fick vi i uppgift att så snabbt som möjligt elda av ett snöre. Det gick väll ganska bra. ett befäl sa, var inte så glada, det blir alltid värre. Vi fick vidare anvisningar på kartan och gick vidare. Vi betämde oss för att ha en kort rast på vägen också. Torra strumpor och lite vatten gjorde susen för psyket. När vi gått kanske 3 km kom vi fram till nästa station. Där var det dock kö så jag somnade i gräset kanske en timma, sen var det vår tur. Stationen innebär att vi under tidspress skulle ta isär och sätta ihop vapnet. Att ta isär gick inge vidare men sätta ihop helt okej. Sen gick vi vidare till nästa station kanske 2 km bort. Även där var det kö, men kanske bara i 15 minuter. Uppgiften vi fick där var att kasta handgranat så nära en pinne som möjligt. Gick inte jätte bra när musklerna inte funkade som man ville på grund av mat och vätskebrist. Vi gick sedan vidare kanske 3 km. Vägen var skit jobbig att gå eftersom vi skickades över ett fält som var hur lerigt som hellst, mindre kul. Nästa station var nog den bästa och värsta av alla, englit mitt tyckte. Vi skulle krya under en väg genom en vägtunnel som inte var mycket större än att man precis fick plats i den. Jag var först eftersom jag var gruppchef. Eftersom jag gillar spänningen tyckte jag det var mest kul men mycket jobbigare än förväntat, eftersom man fick hasa sig genom hela röret. Det var dessutom 10 cm vatten i röret så när man kom ut var man dyngsur på hela benen och magen och armarna. Hela gruppen klarade det, skit bra jobbat gruppen! Vid detta laget började mörkret falla på och vi fick därför använda lysrör i början och slutet av leden vi gick i. Vår nästa station var även den en 2-3km bort. Vi fick sitta en stund i väntläge och sen var det vår tur. Stationen innebar att man på så kort tid som möjligt skulle ta sig från ena sidan till andra sidan av en stäcka genom att gå på brädor. Brädorna skulle man lägga upp på tunnor och unget fick nudda marken för då fick man börja om och det tog ju en massa tid. Vi kom nästan till mål, då en råkade tappa en av brädorna en millisekund på marken, och vi fick börja om. Jag tycker ändå vi var jätte duktiga. Nästa station låg precis runt hörnet. När vi kom dit var det himmelriket, trodde vi. Där stod nämligen vår löjtnant och stekte hamburgare. Vi blev dock snart besvika när vi fick veta ett endast en i gruppen skulle få äta hamburgaren och vi skulle besluta vem av oss det skulle vara. Vi bestämde oss ganska snabbt för att Budak skulle få hamburgaren, dete är ju ändå trots allt han som är killen med älskar mat.

Löjtnant ritade på kartan och vi gick vidare, kanske 3-4km i mörkret. Vid detta laget var det inte mycket krafter kvar i gruppen och vi brjade få förhoppningar om att det snart skulle vara över, eftersom vi vid detta laget började närma oss Kungsängen igen. När vi väl gått sträckan fick vi veta att vi skulle få vila ett tag, men inte vilken vila som hellst. Vi skulle bygga en bivack 1 km in i skogen och sova där under natten. Alla krafter försvann och jag har nog aldrig varit så besviken i hela mitt liv. Vi ville ju bara komma hem. Vi hade dessutom vid della laget inte fått ordentlig mat på unger 80 timmar, så krafterna började svika en. Men vi gjorde som vi blev tillsagda, det fanns ju inte mycket annat att göra. Det gick inte snabbt att bygga, men till slut blev vi färdiga. Vi gick till vägen för att där få veta att vi skulle samlas kl06.00 på vägen. Klockan var på 01.00 på natten. Det fanns dock en hake. Om vi under natten skulle få stridskontakt skulle vi på 10 minuter ställa upp på vägen och riva förläggningen. Vi gick och la oss, oh två fick sitta eldvakt för att alla fick inte plats i bivacken. Det blev dock inte många timmars sömn...

Fredag: Vid kanske 03.00 började det skjuta ute på vägen och det var dags att gå upp. Vi rev snabbt förläggningen och gick det snabbaste vi kunde ut till vägen. Där fick vi instruktioner på kartan vart vi skulle gå och vi gick plutonsvis iväg mitt i natten. När vi kan fram var vi precis utanför Kungsängens grindar och vi hoppades verkligen att nu är det snart slut på helvetet. Vi fick sitta där och vänta ett tag, sen skulle hela skvadronen följa kapten in genom grinarna. Vi gick dock inte tillbaka till kassern, utan till inneskjutbanan. Där skulle vi sitta och skriva en uppsats om vårt plutonsbefäls uppväxt. Jag vet knappt vad jag skrev, för jag var inte klar i huvudet vid det laget. När vi suttit där kanske 1 timma fick vi order om att ställa upp på helikopterplattan utanför kassern. Vi fick uppgiften att vårda våra vapen ute på gräset. Hoppet steg, ska det äntligen vara slut på helvetet? Men nej, så fel vi hade. Vi fick order om att byta om till träningskläder och vara med i gardesloppet som var på en 5 km lerig väg genom skogen. Vi skulle springa gruppvis och peppa varandra eftersom krafterna nästan låg på noll. Dock gick loppet mycket bättre än förävntat så jag var nöjd. Vi fick 45 minuter på oss att duscha och sedan ställa upp i M90 i korridoren igen. Vid uppställningen fick vi våra baskrar för att stuka dom en sista gång och sätta på CG märket. Nu är det slut, tänkte vi, men o nej, inte denna gången heller. Över sergeanten kom upp i korridoren, rasande och marskerad i ansiktet och sa att om 15 minuter ska vi vara uppställda med spridsutriskning på yttre för utlåsning av vapen. Nu fanns det ingen hopp kvar inom oss, tårarna var så nära dom bara kunde vara och man hade inga krafter kvar. Men vi gjorde som vi var tillsagda. Vid detta laget hade vi inte fått någon ordentlig mat på ungefär 92 timmar, och det kändes. Väl utanför fick vi maskeringsfärg som vi tog på oss och kapten sa att nu börjar nästa steg av utbildningskontrollen, den delen som våra plutonsbefäl leder. Vi låste ut vapnen och började marschera ut från Kungsängen.Tårarna steg mer och mer. Detta kan inte vara sant, tänkte jag. Och det var det inte...

Efter bara 5 minuters marsch kom gick vi in genom grindarna igen och ställde upp utaför en fin byggnad inne på området. Där kom majoren och sa att vi hade varit jätte duktiga. Sedan kom en MP major och sa "Hjälm av. Basker på" och det var de finaste kag hört i hela mitt liv. Jag kunde inte hålla tåtarna inne längre, jag var så glad och så nöjd. Sen gick majorerna och våra befäl runt och sa grattis till oss. Man var så fruktansvärt stolt, att man klarat detta. Det man trodde var omöjligt hade lilla jag, 305 Bruce, klarat. Jag har aldrig känt mig så lättad i hela mitt liv!



För alla er som funderar på att göra lumpen säger jag bara, gör det! Det är det värsta, men samtidigt det bästa jag gjort i hela mitt liv.

Jag vill passa på att tacka alla, och speciellt min grupp, första grupp. Utan er hade jag aldrig klarat detta. Ni är underbara!

Och tredje pluton, lite finare, lite bättre. VI ÄR BÄST!

hörru...

ställ upp som modell, snälla?

pics a'la ego

jag har tråkigt så passade på att fota lite
dock inte bäste bilderna kanske
men jag bjuder på dom ändå









lördag

idag ska jag ha 20 års kalas med släkten, fast jag fyllde för nästan två månader sen. bättre sent än aldrg helt enkelt. kvällen igår var super.
men nu ska jag städa och duka och fixa en massa
och min mobil vägrar skicka sms, suck
xoxo//nea

sjung

hanna och jag sjunger sing star och emma med, låter jätte bra.
speciellt när man inte hittar rätt ton och så. fiiint!
nu blire snart hotellet, gott folket.

party!

nu blire förfest hos emma, sen utgång. GILLART!

hej

jag vill fota, och bli snygg

hemma

Hemma efter en nästan hel vecka i kugens tjänst. Det har varit en bra och lagom hård vecka. Men nu vill jag bli helt frisk så jag kan börja springa och träna som jag vill. Har gått igenom två hinderbanor nu och dom var skit roliga, bra träning med. Så nu SKA jag bli frisk, det bara är så!

xoxo // Nea

drilltropp

Idag var det tjänst, jobbigt men kul att träffa alla igen. Dagen har till största delen bestått av drilltropps exercis. Man blir aningen seg i huvudt, men det är ganska roligt. 30 april har vi vår första uppvisning, på kungens födelsedag på slottet, ballt!

Visade upp för Översten idag. Jag blev uttagen bland de 32 av 50 sm fick vara med på uppträdandet, yey mej! Dock så tabbade jag mig lite under själva uppvisningen. Råkade halvt tappa vapnet i en volt men jag löste det bra. Har dock ett blåmärke efter bajonetten på knät nu, ajaj.

Nu slitter jag med lite mysigt folk och kollar på tv, gillas. Blir nog så hela kvällen faktist. Vill ut ich springa, men får host anfall så fort jag anstränger mig. Gör mig frisk nu nu nu!!

xoxo // 305

visste du..

att jag vill - festa, nu nu nu
att min senaste kyss var - bra men konstig
att jag lyssnar mest på - Kent
att jag pratar - ofta och mycket
att jag inte gillar - mörkret
att min bästa vän är - många olika 
att min första riktiga kyss - var hemsk
att jag avskyr när folk snackar - om saker dom inte ska lägga sig i
att kärek är - något bortblåst 
att jag gillar att - göra lumpen :)
att jag alltid kommer att - minnas lumpen tiden
att jag är hemligt förälskad i - dedu!
att sist jag grät var - i onsdags, utmattad och sjuk
att min mobiltelefon är - seg men bra
att när jag vaknar på morgonen - är jag trött
att innan jag går och lägger mig - borstar jag tänderna
att idag har jag - ätit påskmiddag hos mormor
att jag just nu tänker på - vad jag ska skriva
att i kväll ska jag – kolla på tv
att i morgon kommer jag - rida med rebecka!
att jag verkligen vill - lära känna dig..

visste du - att  jag inte har någon att göra!

dagens

vill ha: fest!
klädsel: leggins, lång t-shirt och tjocktröja
frisyr: slarvigt uppsatt 
låt: Norah Jones - Chasing Pirates
planer: tv och kebabrulle 
måste: packa
bästa: att äntligen få veta sanningen
roligaste: min galna hund som gillar att sitta högst upp på snöhögar
dummaste: förkylningen
misslyckande: kliande bh 
saknad: 3e pluton, mest 1a grupp
drog: hostmedicin
köp: kebabrulle
godis: påskägg
humör:  trött men nöjd


alone

bra att du erkänner iaf

skönt

äntligen !


söndag

Idag blir det påskmiddg hos mormor med släkten. Helt okej antar jag. Och imorgon ridning förhoppningsvis.

Och så har vi problemet att det inte finns några tåg att boka på måndag, och jag har kollat i typ tre veckor nu. Fullbokat på alla tågen hela dagen. Det får helt enkelt bli så att jag sätter mig på tåget utan bokad plats, så kanske jag får stå, men jag kommer iaf till Stockholm.

Kvällen igår blev inte vad jag först trodde, dock mycket bättre. Jag drog till Emma halv tio för att förfesta, men det blev aldrig utgång. Istället blev det vin, kebebrulle och en massa snack vilket passade mig helt perfekt. Måste göras om tycker jag dåva.


it's you, it's always you..

HEJA VÅREN

Nu börjar det faktist spritta i kroppen på en. Sol och massa blommor överallt, mys!
Självklart passa jag på att fota lite i det fina vädret.
 







Ridning

I fredags var jag i Tenhult med mamma, brorsan och Rebecka och red. Jätte mysigt måste jag säga. Förhoppningsvis ska det göras om redan på måndag. Tack så jätte mycket Rebecka!

Och för dom som vill veta har jag bestämt mig för att i vår SKA jag bli tillståndsryttare. Jag kämpar på. Jag klarade faktist att hoppa över 65 cm nu i fredags, kanske inte mycket för världen, men jag har aldrig hoppat innan så jätte dåligt är det inte.

Heja mig! Jag och hästen Mecca. Mycket fint leende, speciellt på hästen.


host.

"Host, host och host" låter det här hemma hos pappa. Bli frisk nu tycker jag låter som ett bra förslag. Jobbigt ju! Aja, nu sitter jag i soffan och äter vindruvor och kollar på Talang. Varför ställer inte drilltroppen upp? Skulle ju vara jätte roligt folket!  


Hur lyckas du vara så charmig?

Gone.

Det finns ju många olika sätt.
Att bara sluta höra av sig och försvinna är ju ett.
Märkligt.
Frågan är bara varför?

it's me.


london. dear london


london.

Känner att jag börjar bli dålig på det där med bloggandet. Får passa på att slänga upp lite bilder från England från förra veckan då. Veckan började i London, fortsatte i Portsmouth och slutade åter igen i London. Jag flög dit med mina underbara lumpentjejer Engebratt, Adler och Ekström. BÄST!









där var lite turistbilder på oss
fler andra bilder kommer senare ska du se

xoxo // 305 Bruce


RSS 2.0