Hästar, bajs och sånt

Början på denna veckan har varit riktigt bra faktist. Har mestadels bestått av ridning och lite teori. I måndags red jag Nils, och han blev lätt min nya favorit häst. Helt underbar trav och galopp. Dock var han lite svår att komma upp på, sjukt stor kille.

Vi har även ridit hel pluton och övat på att rida ute med två och fyra täter, inte jätte kul, men det gick bra. Han börjar med kandar också.

Imorgon är jag stallpost, suck på det. Mocka massa bajs, ta ut hästar i paddoken, mata hästar, sopa, sopa och SOPA!!

Tack för alla fina grattis på födelsedagen!

xoxo // 305 Bruce

en dag kvar...

Imorgon blir jag tjugo, skål!


Lumpen v.7

Denna veckan har bestått av drillning, och ännu mer drillning.

HAr faktist varit en riktigt rolig vecka måste jag säga. Har tyvärr inte skrivit dag för dag vad vi har gjort, men jag minns nog på ett ungefär.

Måndagen började med orientering i skogarna runt Kaknästornet. Var ute och sprang runt en och en halv timma, kändes riktigt bra! Dock borde jag egentligen inte springa alls, eftersom jag har hälseneinflammation, men orka bry sig. Träningsverken dagen efter var inte farlig faktist, kanske börjar komma i någorlunda form? Man kan ju iaf alltid hoppas. Sen så hade vi execis på eftermiddagen om jag minns rätt, gillas.

Resten av veckan var det vara drillning. Tog bussen till övningsstället och gick fram och tillbaka i en gammal industrilokal tills man blev helt snurrig i huvudet av allt räknande. 21 steg dig, på axel gevär, 5 steg hit, spelegvändning, 9 steg dig, höger om och så vidare. Mycket att tänka på, men snart tror jag det börjar sigga i huvudet.

Vi är tre som tävlar om två platser i drilltroppen, vilket gör det hela lite jobbigare. Inför varje uppvisning plockar dom alltså bort en person, läskigt. Men man får hoppas att man är tillräckligt duktig för att få vara med bland de bästa två! Får öva riktigt hårt nu på kvällarna, fast de gör man inte, även att man säger att man ska.

På tisdagen var vi och fikade efter tjänsten i gamla stan, mysigt.
På onsdagen tittade vi på film efter tjänst, Inglorious Bastards. Har sett den innan, rikgti bra film. Om du inte sett den måste jag rekomendera dig att se den, 5 av 5, lätt.

På fredag var vi lediga för "bankdag" så jag åkte hem redan på torsdagen, helt underbart. Dock blev tåget två och en halv timma försenat på grund av snö och växelfel. Stod stilla vid postterminalen utanför Nässjö i en och en halv timma. Känns ju kul när man bot bara några kilometer därifrån, suck. Som plåster på såren fick vi dock macka och cola, yeey!

Kommande vecka blir ridvecka, om jag nu lyckas ta mig upp till Stockholm vill säga. Man kan ju inte lita på sj för fem öre. Aja, önska mig lycka till!

Och nästa helg har jag helgtjänst. Kul, första helgen när jag är 20 har jag helgtjänst, blää.

Imorgon blir jag 20, så det så. Grattis mig!!

Pusshej!

komkom

Ge mig vecka 12
Ge mig England med Ekström, Adler och Engebratt
Ge mig nu nu nu!
Längtar


Lumpen v.6

Denna veckan har varit både upp och ner. Man vet aldrig vad som kommer att hända och det är svårt att veta hur man ska reagera.

Måndag: Dagen efter löjtnanten och kaptenen i Afganistan dog. Hela dagen kändes konstig. Överallt var det ledsna befäl och man visste inte riktigt hur man skulle reagera. Vi hade lite exercis och på kvällen var det ridning. Jag hade hästen Krut, han var skit seg. Annars var ridpasset helt okej.

Tisdag: Lediga på grund av att våra befäl skulle åka och möta upp kistorna i Uppsala. Hemskt. Istället för tjänst gick vi på stan. Jag köpte en tre tröjar, gillar rea liksom. Åt på pizza hut med, gott.

Onsdag: Kistorna kom först denna dagen så våra befäl var borta. Ett befäl stannade dock med oss så vi kunde ha ksp utbildning hela dagen. Mycker roligare än vad jag hade förväntat mig faktist. Vi lärde oss ta isär och sätta ihop vapnet och en massa annat. Ladda, patron ur, vad alla delarna hette, skrev prov, bytte kasset, bytte till bandlåda, förflyttning m.m. På kvällen tog vi det lugnt.

Torsdag: Åkte tidigt på morgonen till Kungsängen för att vara med på Korum. För dom som inte vet vad det är så är det en slags samling för att sörja de döda. Det var ledsamt och hemskt. Sen fick vi fika och efter det var det dags för drilltropps exercis. Gick bättre och var roligare än vad jag trott. Sen åkte vi tillbaka till kassern och på kvällen var det ridning. Jag önskade hästen Nero och fick honom. Han var helt underbar, lätt min nya favorit häst! Vi galopperade på volterna och en massa annat. Gick super bra, efter ett tag. 

Fredag: Först hade vi exercis själva i korridoren. Sen blev det fys, jobbigt tänkte jag. Det var det dock inte. Vi sprang till Kaknästorner och lite i skogen där och sen tillbaka. Sprang konstant i 1 timma och 10 minuter och det var riktigt skönt. Man känner sig duktigt efteråt också, det skadar aldrig. Efter lunchen var det fredagsrutin, skvadronsuppställning och prutonens timma. Sen slutade vi.


På kvällen blev det utgång med plutonen, riktigt kul. Förfestade hos Graf med cider och en massa melodifestsival låtar. Sen blev det Victoria och en massa dans, gillas. Åkte hem idag på morgonen vid 8 och för en gångs skull var bara tåget 9 minuter försenat, applåd för sj!

Jag saknar dig

Kommande vecka blir det massa massa drilltropps träning. Våra befäl har hyrt en hall så vi kan vara inne och träna. Vi får troligtvis veta vilka som blir gruppchefer med, spännande...



lumpen pix.

Missade ju at släga upp bilder från fältveckan i söndags, så får väll göra det du istället.


Steker i solen. Mycket fin dag.

Skyddsmask gänget, snyggt

Cooling

Ett försök till att äta bär, mindre gott, mindre snygg

Ved huggning, jag är grym

Utanför kassern efter veckan

Glada på livet efter en vecka i fält

.


picpic.

Dagens

vill ha: biljetter till kent
klädsel: leggins och lång t-shirt
frisyr: platt och tråkigt
låt: donkeyboy - ambitions
planer: slappa, baka någon gott och melodifestivalen 
måste: fixa tvätten
bästa: permis
roligaste: partyt igår
dummaste: dagen efter
misslyckande: inget än
saknad: sommaren
drog: mat
köp: frukost till tåget
godis: lite dåva, mer sen förhoppningsvis
humör: segt men bra


Lumpen v.5

Fältvecka 2

Måndag: Veckan började som en vanlig fältvecka med buss ut till skogen för att sedan, nästan hela dagen, ha förläggningstjänst. Vi satte upp tältet, gjorde ett vindskydd, grävde pissgrop, tillverkade tvättställ, grävde skyttevärn och en massa annat. Maten denna dagen bestod av grönpåsar. För dom som inte vet vad det är r det påsar som man fyller på med kokande vatten och låter dom stå i 10 minuter för att sedan ätas. Smakade inte super bra, men man måste ju äta upp dom ändå annars orkar man inte med dagen. Magen mår dock kasst av dom, så det var gasvarningar hela dagen för dom flesta. På kvällen hade vi genomgång på gruppskjutningar. Jag och Adler fick gå en kort utbildning på hur man gjorde som gruppchef för att styra skjutningarna. Sen fixade vi det sista i förläggningen och kröp i sovsäckarna för att sova. Jag var eldpost mellan 12 och 1 på natten, en helt okej tid.

Tisdag: Vi åkte buss till en övningsbana där vi under dagen övade och kastade skarp handgranat. Det var riktigt roligt, och lite läskigt. Det small riktigt ordentligt och skakade i kroppen av smällen. Vi åt iso-mat (vanlig mat) och efter lunchen övade vi på att täcka igen spår efter oss själva i snön. Passade på att sola lite i det härliga vädret samtidigt, mys. När korpralen kom tillbaka fick vu lära oss hur gasmasken fungarede och hur vi skulle klä oss vid gaslarm. Man skulle ha regnkläder på sig. Vi övade på att ta på oss gas sakerna tre gånger på kort tid och efter det fick vi en kort vilopaus innan vi tog bussen tillbaka till förläggningen. Där utspisade vi iso-mat och sen skulle det bli orientering, men den blev inställd. Istället fick vi marschträna, suck. Efter att ha gått i en och en halv timma fick vi dock en belöning som bestod av en 100 grams choklad kaka, sen var alla glada igen! Dock fick vi bara choklade om vi lovade att tvätta oss på kvällen, vilket vi faktist gjorde. Kallt att stå naken under värmejackan ute i snön, men man känner sig något renare efteråt. På natten slapp jag vara någon vakt, skönt.

Onsdag: Även denna dagen blev det buss till ett skjutfält där vi under dagen skulle utföra gruppskjutningar. Jag och Adler var gruppchefer och skötte rollen bra tycker jag. Skjutningarna var roliga men svåra för målen stod så långt bort, svårt att träffa då. Under pauserna övade vi på hur vi skulle förbättre skjutningarna och kommunikationen under gruppen vid skjutningen. För första gången på två månader fick vi fisk till mat, så alla var nöjda och glada. Jag fick även för mig att jag skulle äta bär. Dom smakade tyvärr mindre gott efter att varit frusna hela vintern. Efter bussresan tillbaka till förläggningen fixade vi förläggningen. Sen blev det korvgrillning med befälen, mysigt värre. Vi fick coca-cola, korv med bröd, räksallad, rostad lök och annat gott. Gillar våre befäl asså! På natten gick jag dubbelpost mellan 2 och 3, tråkigt och segt. Sen vid 04.30 gick en larmmina vilket innebar att vi fick springa ut i skyttevärnen för att skydda förläggningen. Efter att ha legat där i en timma fick vi veta att det var falskt larm. Ett rådjur hade gått emot larmmina tråden och utlöst den. Snacka om att vi var sura!

Torsdag: Direkt efter att vi legat i skyttevärnen i en timma började vi riva förläggningen eftersom det inte fanns tid till att sova mer. När vi var färdiga med det gick bussen till gaskammaren. Där fick vi först instruktioner om hur själva täthetstestet skulle utföras och sen fick vi byta om till skyddsmask och regnkläder. Väl inne i gaskammaren gjorde vi lite olika övningar för att få upp flåset och så. Som tur var läckte inte min mask så jag klarade mig helt utan tårar och kli. Några provade sedan att springa igenom kammaren utan mask. Dom stört lipade och kunde inte andas, kul. Sen blev det marsch till kassern för att ha vård av förläggning och vapen. Vi åt iso-mat utanför byggnade och städade efter oss. Vid 18.30 åkte vi tillbaka in till stan, sjukt glada på livet och att vi klarat av veckan! När vi packat upp all våra saker gick vi och köpte hamburgare och pommes, för det tycker jag vi var värda. 

Fredag: Först hade vi vicitation av matkärlen och lite annat för att kolla så sakerna såg bra ut. Sedan blev det lite vapen exercis och bajonett och efter det skvadronsuppställning. Den gick snabbt och det blev dags för plutonens timme. Där fick vi veta att vi skött oss bra under vecka, för det mesta iaf. Efter det blev det fredagsrutin med städning och efter vicitationen fick vi äntligen åka hem. Dock var mitt tåg en timma försenat, man kan j aldrig lita på sj.   

En kort sammanfattning av vecka är att den har varit riktigt bra. Jag har blivit grym på att hugga ved och skita i skogen suger veckligen. Men det är sånt man får ta när man är soldat. Jag slänger upp några bilder imorgon, för nu ska jag till pappa och käka kina mat ^^



RSS 2.0