pic.


jaggillarverkligendetta,verkligen.

Herrå!

Nu drar till Stockholm i två veckor. Ska stanna över nästa helg med mamma. Kommer bli mysigt.
Lite bio, god mat och en massa shopping, gillas.


Pusspårej!


Lumpen v.3

Mycket hård och sliten vecka, men samtidigt så rolig och givande.
FÄLTVECKA1

Måndag: Vi tog med all vår packning och tog bussen ut till skogen där vi skulle tillbringa den kommande veckan. Väl ute i skogen började dagen med förläggningstjänst vilket innebär sätta upp tält, gräva pissgrov, göra tt tvättställ, göra ett skydd för packningen, gräva skyttevärn och lite annat smått och gott. När det blev dags för lunch var det min grupp som var serveringsgrupp så jag ställde upp för att dela ut mat. Det sura var dock att maten inge räckte till alla, så det blev en halv skopa gryta för min del, illa. Efter lunchen fortsatte vi med förläggningen och det gjorde vi nästen helda dagen den faktist. Det är ju ganska mycket att fixa när man ska bo där en vecka. På kvällen hade vi lektion inomhus, skönt med lite värme. Dock fick vi stå upp för annars hade alla somnat. Lektionen innehöll information om eldpost och lite annat. Efter det fick vi gå och lägga oss förvånandsvärt tidigt, tror klockan var runt 9. Då satte vi oss och mös i tältet med kvällsmålet. Rostede bröd på kaminen och drack varm choklad. Sånna tillfällen man verkligen njuter av livet måste jag säga. På natten hade jag tur och slapp sitta eldpost.

Tisdag: Vi gick upp 06.00 för att ta på oss alla kläderna och käka frukost. Frukosten bestod av slem havregrynsgröt, men man måste ju äta så det var bara att tugga och vara glad. efter uppställningen fortsatte vi gräva i skyttevärnen. För dom som inte vet vad ett skyttevärn är så är det en grop på ungefär 1,20 meters djup som man ska hoppa ner i och försvara förläggningen om det kommer ett anfall. Efter några timmar begav vi oss med march till skjutbanan för att ha lite skjutning. Marchen kändes sjukt lång och jobbig. Vi bär ju trots allt runt på minst 30 kg. När vi kom fram hade jag världens skoskav och ont överallt. Då var det dags för lunch och för en gångs skull fick vi inte gryta. Där räddades dagen! Eftersom jag var färdig med all skjutning blev det bakomövningar för min del, vilket innebar att vi skulle öva på att göra en brasa. Det gick faktist bra efter några forsök. Innan middagen gick vi tillbaka till förläggningen genom skogen, jobbig väg. Efter middagen fick vi öva på olika stridsförflyttningar och ställningar i några timmar, helt okej med tröttsamt. Sedan var det dags för en ljud och ljusförevisning så vi skulle se hur mycket man märks i skogen om man inte håller en låg ljudnivå och inte använder ficklampa. När vi sedan skulle gå och lägga oss hade vi så dåligt med ved, så vi fick hugga ved ett bra tag, sen fick vi äntligen lite sömn. Under natten var jag eldvakt mellan 2 och 3. Gick bättre att hålla sig vaken än vad jag trodde faktist.

Onsdag: Dagen började likadant som tisdagen med frukost och så. Direkt efter frukosten gick första tropp till ett skjutfält medan andra tropp åkte iväg för att bada isvak, vilket första tropp skulle göra på eftermiddagen. Marschen blev dock mycket jobbigare och längre än förväntat eftersom över sergeanten gick fel, illa. Men man får se det positivt, vi fick ju en massa extra träning! Väl framme på skjutfältet skjöt vi två och två tills målen var nere, riktigt kul faktist. Dock var det sjukt kallt på skjutbanan för det var ett öppet fält och det blåste en massa. När det var dags för lunch fick vi stress äta för att bussen skulle gå, så jag åt nog på 3 minuter, gott, inte. Sen blev det buss till isvaksbadet. När de förklarat hur allt skulle gå till var det bara att ställa sig i kön, och jag var först. Först fick man anhålla om att få hoppa i isvaken. Sen när man väl var i vattnet skulle man simma två meter till andra sidan vaken och sen tillbaka. När man hoppade i vattnet drog lungorna ihop sig så man blev jätte anfådd och kunde inte andas ordentligt hur mycket man än försökte. Därför fick man ligga i vattnet kanske 15 sekunder för att få tillbaka andningen och sen anhålla om att få komma upp. En riktigt rolig och bra upplevelse. Dock sjukt kallt att få av sig och på sig alla kläder efteråt för vi badade ju med skor och allt på oss. Man såg ju några nakna rumpor den dagen. Sen gick vi tillbaka till kassern för att äta iso mat utanför i skogsdungen. På kvällen blev det närkamp i idrottshallen. Jag var med Adler nästan hela tiden och det var kul och jobbigt. Skönt med en dusch efteråt också. Man känner sig ju inte jätte ren efter några dagar i skogen. När vi kom tillbaka till förläggningen högg vi lite ved och gick och la oss. Jag la mig dock inte förrän 12 för jag var eldpost mellan 11 och 12, helt okej tid.

Torsdag: Vid 07.20 skulle vi stå uppställda på vägen. Då skulle vi ha ätit fruskost och rivit hela förläggningen, i mörkret! Därför gick vi upp vid 04.45, tidigt som bara den, men tiden behövdes verkligen. Därefter gick första tropp till skjutbanan medan andra tropp vårdade förläggnings sakerna. Dock hade jag världens skoskav så gick nästan och grät på vägen, men är man soldat så är man så jag höll ut. När vi kom fram till skjutningen var det tre olika "hinderbanor" vi skule skjuta på. Riktigt kul måste jag säga, dock kallt och jobbigt. Satt lite och mös vid elden med, gillas. Efter lunch åkte vi in till Kungsängen och skulle vårda materiel men allt var redan gjort, så vi vårdade bara vapnen istället. När jag stog där och vårade kom löjtnandet förbi en sväng. "Snygg frilla Bruce", sa han. "Haha, tack" svarade jag. Kan erkänna att jag såg hemsk ut, och man haft bättre hårdagar än så. Senare på kvällen när vi har vapenvisitation kollar över sergeanten upp på mig med världens leende och säger "Du ser ju ut som ett penntroll" och skrattar. Jag blir helt knallröd i ansiktet och alla skrattar, inklusive jag. Efter att ha packat lite tält och träffat Johan en stund på åkte bussen äntligen hem till K1. På kvällen packade vi upp all vår packning så det kunde torka och vårdade det. Man somnade riktigt skönt i sängen sen vill jag lova!

Fredag: Förmiddagen bestod av vapen exercis. Slitna som alla var gick det mindre bra. Sen provade vi ut M87 uniformen och alla mina knappar var fel, så måste sy om alla, kul. Sen blev det mer exercis. Efter lunch hade vi plutonens timma. Det kändes skönt att höra kaptenen säga att vi hade skött oss jätte bra under veckan och att han var nöjd med oss. Sånd får man inte höra ofta. Vi fick även veta att vi ska välja gruppchefer i grupperna tills v6. Sedan var det skvadronsuppställning med majoren och efter det fredagsrutin. Efter visitationen fick vi sluta och jag gick med några och åt på Donken, behövligt!

Kommande vecka består av stalltjänst och ridning. Jag och 9 andra ska vara beredskapsgrupp eller vad det nu hette. Det innebär att om det blir larm ska vi stå färdiga med all vår packningn imon 15 minuter och rycka ut. Ska bli intressant. Nästa helg kanske jag inte skriver något här för mamma ska komma upp till Stockholm så ska vi ha en myshelg för oss själva, gillas!


Några glada typer i min grupp innan isvaks badet

Isvaken, brrrr!

Klädombyte och rumpa

Innan vi drog ut

Enerus ska bada. "Kapten, livdragon bluttanblä anhåller om att få bada isvak"


Lumpen v.2

Denna veckan är inte allt för rolig att läsa om, eftersom hela veckan har bestått av princip samma sak. Så jag drar allt lite kortfattat.

Vapen exercis (färdigheter med vapnet som vapen på axel, i armen, med volt, rotera och en massa mer), två ridpass (ena på sega hästen Husar och andra på myshästen Jazz), mer exercis, kalltväder utbildning, löpning (intervellträning upp och ner för en backa massa gånger), ännu mer exercis, skyddsvaktsutbildning och ännu mer exercis.

Fick en massa blåmärken på flera olika ställen efter vapnet, men det är sånt man får ta. När man lär sig blir man mindre blå, vilket är bra. Vi fick även ut bajonetter (knivar som sitter fram på vapnet), men fick aldrig träna med dem, lite för farligt än kanske.

Veckan har med andra ord varít ganska lugn och skön, och rolig med för den delen.

Kommande vecka blir det fältvecka i en massa massa snö, men det ska nog gå bra. Så länge man har en positiv inställning funkar allt. Det är nog mer dom andra som är oroliga, men jag ska nog göra dom glada.

Idag går tåget 18.08 som vanligt. Trevligt med lite sällskap :*

Hörs nästa vecka, och då har jag förhoppningsvis mer intresanta saker att skriva om. Mums på det!

xoxo // Nea


Lumpen v.51

Nu kommer den förlorade vecka 51 som jag inte har "hunnit" skriva om. Snarare kan man läsa det orkat, för jag är lat på helgerna.

Måndag 14/12: Morgonen började med ridning och jag fick hästen Jazz. En mycket trevlig och pigg kille i lagom storlek för mig. Dom flesta hästarna är ganska stora, och då får lilla jag problem med att hoppa upp på hästen. När kapten Victor frågade vad folk skrivit i sin ridbok så frågar han mig, och innan jag hinner svara säger han "Du har ju bara ritat ett trumsolo, bra". Han är inte riktigt som han ska, men gillar honom ändå. Efter rindningen var det lunch och efter det blev det ett ordentligt löppass med fänriken. Vi sprang upp och ner flera gånger för värsta mördarbacken så det smakade blod i munnen. Enligt fänriken var det bara träning som gav blodsmak i munnen som fungerade, så jag lyckades visst ganska bra där. Efter det blev det plutonens timma. Vi fick även jätte fina snödräckter som vi skullöe ha ute i fält så vi skulle vara kamoflerade i snön. Ser snarare ut som mumintroll tycker jag. På kvällen gick jag och några i min grupp lucia i snödräckterna för att lätta upp stämmningen, riktigt kul.

Tisdag 15/12: Förska fältdygnet. Dagen började med buss ut i skogen för att sedan gå några hundra meter in i skogen och bygga förläggningen. Jag fick bara två vapen för en kille var borta, och det lyckades jag mindre bra med. Det första jag gör är att ramla på isen på vägen och blir sittande på rumpan med en stor packning på magen, en på ryggen och ett vapen i varje hand. Lätt att ta sig upp då liksom! Efter lite hjälp gick det bra iaf. Dock ramlade nog minst 20 till innan vi kommit fram, kul. När vi väl kommit fram anmälde jag mig frivillig till att gräva skithål, vilket gick ganska bra. Resten satte upp tältet. Resten av dagen grävde vi pissgropar, skyttevärn, fixade i förläggningen, gjorde tvättställ och massa annat. På kvällen fortsatte vi med skyttevärns groparna för att hålla oss varma för så fort man satt still så frös man halvt sönder. Vi grillade även korv, 55 stycken runt en eld, mindre kul, men faktist ganska mysigt. När vi väl skulle gå och lägga oss fick jag veta och jag skulle gå runt ute i snön en timma mitt i natten, usch, men men. Sånt är livet!

Onsdag 16/12: Vi vaknade 06.00 med riktigt ont i kroppen efter att ha sovit på "granris" hela natten. Saken var den att det inte var granris, utan snarare hela granar med stockar. Mindre skönt. Vi packade ihop alla våra saker och åt frukost i det vita. Det var hur mycket snö som hellst överallt, liknade narnia faktist. När vi var färdiga med det började vi packa ihop föärläggningen. Det gick förhållandevis bra. Efter det gick vi mot skjutbanan för att vara där hela dagen och skjuta PEK. Jag började med övning 16 och 17 och klarade dem direkt. Sen fick man sitta vid en eld och värma sig lite. Sen lunch. Sedan PEK igen. Då sköt och övning 20 och 21 och klarade öven dom ganska snabbt, skönt. Efter det marcherade vi tillbaka till Livgardet för att ha förläggningstjänst. Det innebär att vi gör rent alla saker efteross så de inte är slutsiga och går sönder till nästa gång vi drar ut i skogen. Riktigt skönt att få komma in i lite värme men mindre kul att se sig i spegel,m sjukt sliten. När vi var färdiga gick bussen tillbaka in till K1 och där gjorde vi rent våra saker tils sent. Sen somnade man riktigt gott i sängen.

Torsdag 17/12: Även denna dagen var vi ute i Kungsängen, men vi slapp vara ute hela dagen. Vi gjorde skyddsvaktsprovet i en simulator och när vi var klara med det fick vi prova ut m87 uniformen. Inte för att jag passade så bra i den, men det gjorde många andra. Ska bli kul när vi får börja använda den istället för våra vanliga militärkläder när vi åker hem. Vi fick även prova ut basker, men fick den tyvarr inte. Löjtnanten sa att det var bäst att han tog hand om den så länge, suck. När vi sen åkt tillbaka till K1 bestämde vi oss för att dra ut och käka pizza, för det var vi värda efter fältdygnet. Somnade sen tidigt, man blir ju sliten några dagar efter fält.

Fredag 18/12: Vi gick upp 04.00 för att äta frukost och sedan bege oss till armemuséum och en march mot slottet. Där gick vi på julotta med hela 4 skvadrot och några MP, trevligt. När vi åkt tillbaka till K1 fick vi fika och sen var det massa tävlingar nere i ett ridhus.l Dock gick det mindre bra för 4 skv, men det är sånt man får ta. Bättre lycka nästa gång liksom. Efter städningen slutade dagen óch vi fick ett välförtjänat jullov! Kvällen spenderades först hemma hos Graf, lite förfest och en massa snack. Kul att få veta en massa hemligheter om folk. Sen drog vi ut. Det blev Victoria vid Kungsträdgården. Hade jätte kul hela kvällen och kom inte hem igen förrän sent.

Lördag 19/12: Shoppade på stan med Adler, Gustavsson och Ekström. Hittade en tröja och lite julklappar, brabra. Sen tog jag tåget hem.


Lucia på K1. Jag var Brucia med plastpåse på huvudet och dom andra var mina tärnor.

Adler och jag på kvällen runt elden. Ser ju faktist ganska nöjda ut.

Vapenvård på Livgardet. Sliten, o ja!

Utgång med första grupp. Ni är så himlans bra allihop.

Hemma.

Nu är hemma efter ännu en vecka inom förvarsmakten. Skönt med permis, men veckan har ändå varit förhållandevis lugn, och trevlig.

Idag blir det stan med mamma en sväng och i eftermidag/kväll ska jag allt träffa Emma, fedt!

Ska skriva om veckan senare idag, eller imorgon, får se när jag orkar och har tid.

Puss&hej leverpastej

Sista dagen


Idag blir det storstan igen, puss påre.

Idag

Mysdag med Ems, gillas.
Nu blire ostbricka, cider och kanske lite film, mys det med.
Imorgon blir det tåg, kanske mys det med?

Nästa helg blir det utgång på fredag har jag och Emma bestämt.
Några som ställer?
KLART DU GÖR!


En dag

Nu är det bara en dag kvar tills jag åker tillbaka till Stockholm och K1 igen. Det ska faktist bli roligt, även att vi har fältvecka vecka 3 och 5. Men det är sånt man får ta. Man kommer ju känna sig riktigt nöjd när man väl klarat det. Vi har aningar om att det blir baskern vecka 5, så det gör saken ännu mer spännande. På tisdag blir det tandläkaren för att kolla på tanden sitter kvar, men det gör det, tror jag iaf.

Nu ska jag dra en sväng till Emma. Henne var det länge sen man träffade. Hinner ju inte med att träffa folk när man bara kommer hem på helgerna, det suger.


Puss påre!

fun in a chair






Dagen

Kul med folk som lämnar spår efter sig i bloggen, tack för det! Skriv görna mer.

Gårdagen gillas.

När jag kom hem på kvällen från Jkpg somnade jag i soffan som en stock med katten.
Pratade och skrattade tydligen i sömnen, hur man nu lyckas med det.
Vaknade i soffan mitt i natten och orkade inte gå och lägga mig i sängen.
Soffan hela natten med andra ord, skönt.

Idag har varit världens slappdag. Kollade på en halv film. Somnade. Åt. Spelade spel. Och nu sitter jag här.

Känner att man kanske borde göra något mer av sina lediga dagar, men men.


katt.


hej sixten
min mys katt

idag blir det en slappdag
skönt

pics.


sixten, inte lika farlig som han ser ut

ingsbergssjön är ganska vacker från mitten

pic.


ungefär såhär kul har jag
men nu drar jag snart till jönköping
pusshej

Stalltjänst

Nu är jag äntligen hemma efter stalltjänsten.

I lördags var jag stallpostchef vilket innebar att jag skulle ha lite extra koll i stallet när vi var stallposter. Dagen flöt på bra med fodring, hö i kläderna, mockning och sopning. Under förmiddagen och eftermiddagen ledde vi även ut hästar till paddocken och skrittmaskinen. Det var svinkallt och kändes som öronen skulle lossna från huvuet. Dagen var ändå ganska bra för vi blev klara i god tid med allt. Dock slutade kvällen inte lika bra! Bajsmaskinen gick sönder. Hur mycket otur kan man ha? Fru Gustavsson kom till mig ochc sa att den var sönder och att det kom upp bajs ur ett hål. Jag trodde nästan hon skojade med mig. När jag gick och kollade hade golvet lyft en halv meter och det kom upp bajs ur golvet. Vi fick trycka på nödstopp och ringa på hjälp. När hjälp kom fick vi uppgiften att gräva bort all skit som satt sig i systemet, vilket blev 8 fulla skottkärror. Det visade sig att två armar i systemet hade gått av och det hade pressats ihop i slutet av bandet. Efter att ha grävt i kanske två timmar var vi färdiga och fick sluta närmare 11, mindre kul. Bra styrketräning dock!

Söndagen började med stalltjänst och utfordring. När vi skulle mocka gick det inte att mocka som vanligt på bandet i ett pass, så dom fick mocka i skottkärra. Två pass kunde mocka som vanligt men behövde en som stod och sköt på bajset där armen var borta, och det blev jag det. Efter att ha stått där i över två timmar blev jag avlöst och det blev dags för lunch. Efter lunchen blev det ridlektion och jag fick hästen Jazz. En mycket trevigt och pigg kille. Han vill jag rida mer! På eftermiddagen blev det lite städning och sen slutade vi för dagen och jag åkte hem med tåget. Somnade som en stock.

Idag har jag inte gjort mycket alls, sovit och kollat på tv typ. Det behlvdes verkligen för jag var sliten efter stalltjänsten.

Permis en vecka nu. Jag åker tillbaka till Stockholm på söndag och kommande vecka består av exercis. Jag ska dock till tandläkaren på tisdagen. Får hoppas det kommer gå bra!

Nu blir det ostbricka och film! MYS!

Puss och hej // Nea

Lumpen över nyår

Här uppe i Stockholm är det faktist riktigt bra.

Igår började dagen med stalltjänst och massa mockning. Skav i händerna och ont i ryggen, men riktigt bra träning måste jag säga. På eftermiddagen blev det ridning med en Mp löjtnant, riktigt trevligt måste jag säga. Jag fick hästen Magnitud, och det var verkligen ingen trevlig prick. Han försökte bita mig, sparka mig, hoppa på mig, putta upp mig mot väggen och en massa annat. Det tog sin lilla tid att få på honom tränset eftersom han stegrade och försökte spraka ner mig, men så länge man är envis på lyckas man! När jag skulle leda ut honom försökte han sparka mig ännu mer, och tyvärr lyckades han, men det var inte så farligt. Han var faktist helt okej att rida, men när jag skulle göra iorgning honom efteråt förtsatte helvetet.

På kvällen tog vi det lugnt i dagrummet, kollade på tv och åt en massa chips. Vid tolvslaget stog vi med några Mp och första tropp ute på stallplan och kollade på pangpang. Väldigt mysigt att stå där i kylan och skåla med alkoholfritt vin. Mycket bra nyår, trots att man var trött.

Idag började dagen likadant som gårdagen, med mockning. Dock så var jag i soldatpasset idag vilket innebar att jag fick mocka hos Oliver, kul! Jag var helt slut efter att ha mockat färdigt eftersom han försökte trycka upp mig mot väggen hela tiden. Efter lunch blev det ridning och jag fick hästen Luger, en väldigt trevlig prick så länge man står utanför boxen, lite sparkig inne i boxen och överpigg utanför boxen. Sjukt jobbig ridlektion eftersom han var sjukt snabb och på hela tiden. Men det är roligare att rida en pigg häst än en seg en, så jag var nöjd. Träningsverken kommer dock sitta fint i låren och ryggen imorgon.

Nu sitter jag här på logementet med mina underbara vänner. Imorgon är jag stallpost och ska vara i stallet hela dagen, kanske inte jätte kul, men det duger.

Pusshej // Nea


RSS 2.0