hejdå

Hörs om 3 veckor eller något sådant. Då lovar jag att berätta om mina första veckor inom värnplikten.


25 - okt - 09

0 dagar kvar. Imorgon gäller det. Idag är sista dagen i frihet på 11 månader. Känns spännande och läskigt på samma gång. Imorgon klockan 06.42 går tåget till Stockholm och sedan vidare med pendeltåg och buss till Granhammar och Livgardet. Nervositeten i magen har inte riktigt kommit än, men känner att den är på väg. Måste packa alla hygienartiklar jag behöver, och det är många fler an vad man först tror. Blir nog en tung väska ändå. Måste ju ha med lumpenkängorna med, och dom är inte lätta.

Och vad hhänder när man säger "Det enda som inte får hända på gymnastiklägret är att jag skadar mig, typ stukar foten eller något"? Jo självklart, jag stukar foten, rejält! Illa illa, men man får ju göra det bästa av det. Så nu går jag runt haltande med lindad fot. Får nog stå över löptesterna första veckan men annars ska jag försöka vara med på det mesta.

Förutom stukningen var lägret riktigt kul. Christine, Kajsa och Sofia är ju helt underbara. Ni är så himla duktiga tjejer, kommer verkligen sakna er. Blev några dubbelvolter till uppbyggnad, men missade tyvärr den vanliga trampetten på grund av foten, mest synd. Hade verkligen velat göra några dubbelvolter nu innan inryckningen. Körde sträckt volt med helskruv öppna handvolt med, för dom som nu förstår vad det betyder så är det svårt, men kul.

Så nu får jag allt ta och säga hejdå till alla på ett bra tag. Hoppas på att få komma hem och först tre veckor. För dom som inte vet vad jag ska göra så ska jag rycka in i lumpen som beriden högvakt i Stockholm. Det innebär att jag bland annat ska rida och vakta slottet.

Kommer sakna alla jätte mycket, men vi ses ju snart igen! <3


läger

Imorgon är det gymnastikläger, tagga tagga tagga!!!


23 - okt - 09

Bara 2 dagar kvar i friheten. Spänningen stiger mer och mer. Lite nervös börjar man allt bli. Ska ner och boka om tågbiljetten idag så jag kommer dit i tid. Jobbigt att dom skickar brev i sista sekunden att vi ska vara där en och en halv timma tidigare. Drömde mardrömmar om lumpen härromdagen, mindre roligt. Drömde att jag missade tåget och fick betala 700 kr extra för att komma med ett annat tåg. Sen så hade jag fel kläder på mig och allt var i princip fel, så magkänslan på morgonen var inge vidare. Men nu är den bra igen!

Stor del av gårdagens tankar gick åt att komma på vad jag lagt alla mina kort, tex körkortet och mitt bankkort. efter några timmars letande hittade jag dom i en väska under sängen. Tur det, för att beställa nya kort kändes inte så bra just nu.

Bästa igår: Skrattade jag så mycket att jag grät, två gånger.

22 - okt - 09

Tack alla tjejer i silver, svarta och Mattias för dom jättefina hejdåpresenterna. Kommer sakna er hur mycket som helst! Som tur är kommer jag tillbaka på helgerna ibland, och då ska jag köra stenhårt med er, bara så ni vet.

Idag var jag i Göteborg med mamma, jätte mysigt. Köpte lite smått och gott, men mest nöjd är jag ändå med skorna. Tack så mycket för dagen mamma!

Och på lördag blir det gymnastikläger i Växjö med Christine, Kajsa, Sofia och Mattias. Jag är taggad till tusen, ska kötta järnet!! Men tråkigt samtidigt, sista dagen med Christine på ett bra tag. Kommer sakna dig massa mest tjejen <3 du underbara människa.
'
massa fina saker <3 tack tack tack! ni betyder

kängor

Oftast hatar jag mina fötter. Var ute och gick i lumpenkängorna nu med nya fina sulor för 400 kr i. Då tänker man ju självklart att det inte ska göra ont i hålfoten, men jo visst gör det ont ändå! Hatar att vara plattfotad, suck. Någon som vill byta fötter med mig? Fick iaf bara ont i ena foten idag, så får väll ge sulorna några chanser till och hoppas dem blir bättre.

Nu ska jag spela lite betapet och sura på mina fötter.


20 - okt - 09

5 dagar kvar

Idag blir det lite blandat. Ska bland annat ner till arbetsförmedningen och skriva ut mig samt till Montico och lämna tillbaka kläderna och så. Tar nog med Hugo. Får hoppas han klarar sig utanför så länge. Han är dock inte van vid det, men om man inte övar så lär han ju sig aldrig.

Träningen igår var bra, både gymnastiken och ridningen. Dock gick man hem med tårar i ögonen när man vet att det bara är en enda träning kvar. Känner på mig att det kommer bli mycket tårar och kramar på onsdag. Ridnigen var med kul som sagt var. Dock fick min häst, Carmen, ett ryck när vi skulle galopera så var sjukt nära att ramla av. Stark som man är klarade jag mig.

Och så längtar jag lite till på lördag, för då blir det gymnastikläger i Växjö med Christine, Kajsa, Sofia och Matte. Ska bli kul med lite dubbelvolter och sånt innan man lägger gymnastiken på hyllan för ett år eller så. Hoppas jag kan va med och träna på helgerna och så ibland, och så behövs jag tydlingen på lite tävlingar, yey!


tjej i lövhög. mysigt och blött.


19 - okt - 09

6 dagar kvar

Idag är det näst sista gymnastikträningen, och det gör mig verkligen ledsen. Hoppas dom två sista träningarna blir bra iaf, man vill ju sluta på topp. Har sista ridlektionen idag med, men det kommer jag ju få mer av så det är lugnt. Hoppas jag får en rolig häst bara, annars suger det.

passar på att slänga upp lite bilder. kommer ju troligtvis inte bli mycket
bilder på ungefär tre veckor nu. lovar att uppdatera er om mitt lumpen
liv när jag kommer hem på helgerna.




pics.






17 - okt - 09

Igår var det fest, eller det blev bara förfest för min del. Var ute hos Rikard i Ormaryd med Hanna, Anton och Swutt. Sen skulle vi till bryggan efteråt men det var så dåligt med folk så jag drog hem istället. Somnade som en stock, skönt.

Idag vet jag inte exakt vad som händer. Har städat hela förmiddagen iaf, och nu har mamma bakat kanelbullar så ska äta massa nu, mums. Något bra på tv ikväll kanske? Och fixa lite med dansen till uppvisningen med, om jag orkar använda hjärnan vill säga.   


och jag hade tråkigt på fotade lite meningslösa bilder


16 - okt - 09

Ikväll blir det förhoppningsvis fest. Jag och Hanna ska först ut till Rikard och sen blir det nog bryggan eller något, om det är kul där vill säga.
Skönt med sista dagen på jobbet. Nu väntar jag bara på lönen så jag kan shoppa loss lite, var sjukt länge sen.

Och jag kommer sakna Christine jätte mycket när jag rycker in, bara så alla vet det <3 och silver och hela nagk med såklart, men mest Christine. Tår i ögat!


.


14 - okt - 09

11 dagar kvar till inryckning, helt sjukt!

Nu har jag verkligen varit dålig på att uppdatera, fy på mig. Det har dock inte hämt mycket. Veckan har än så länge bestått av jobb och träning, mindre intressant.
Skönt dock att jag inte ska jobba nästa vecka så jag har en vecka att vila upp mig inför inryckningen. Har bokat biljetter idag. Åker kl 07.08 måndagen den 26 för dom som vill veta. Så får nog bli avslutningsfika på onsdag med silver om dom vill ha fika förståss, men det tror jag dom vill.
Imorgon ska jag köpa inlägg till lumpen kängorna så jag slipper få ont varje gång jag är ute och går. Hoppas verkligen det funkar. Plattfot suger verkligen.
Äta lunch hos farmor imorgon med. Undrar vad det blir för något gott.

Och nästa vecka blir det troligtvis Göteborg med mamma på torsdag och sen gymnastikläger på lördag, gillas stenhårt. Kommer dock ha världens träningverk dagarna efter.


hide and seek . hide and seek . hide and seek . hide and seek .


10 - okt - 09


Ångest, den där jävla ångesten.
Känslan av att känna sig otillräcklig,
ensam och helt förstård på samma gång.
Vill inte lämna allt och alla.
Kommer sakna allt för mycket.
Samtidigt vill jag verkligen detta.
Jag hoppas jag klarar det, jag ska klara det.
Du är stark Linnéa, innerst inne vet du det så väl.
Man får vara ledsen, det är alla ibland
och just idag är det min dag.
Jag kan inte säga mycket annat än att det är jobbigt,
mycket jobbigt.

// Nea


Och förresten, jag hatar fotboll.
Och grattis alla gymnaster som lyckades så
bra på tävlingen,kommer sakna er sjukt mycket.

9 - okt - 09


Denna helgen är det pappa helg så ska till honom snart. Så ikväll blir det idol och något gott skulle jag tro. Imorgon är det gymnastik tävling i Gränna med silver, svarta och rosa. Hoppas självklart på vinst! Kul ska det bli iaf. Kommer sakna tävlingsdagarna nu när jag rycker in i lumpen, men ser fram emot lumpen jätte mycket samtidigt.
Förresten fick jag jobba nästa vecka med, mer pengar, fedt! Och så vill jag baka bullar igen för dom är redan slut.


8 - okt - 09

En dag mindre på nedräkningen, bara 17 dagar kvar. Kände att jag låg lite efter med träningen så jag bestämde mig för att dra ut och springa en sväng. Blev två varv runt sjön i regnet, skönt. Men efteråt känner man sig duktig. Fick dock jätte ont i plattfötterna, blev helt svullen och så. Måste verkligen köpa nya inlägg till båda spring skorna och lumpen kängorna så jag kan träna ordentligt. Körde lite styrka efter med, måste ju bli biff haha!

Jobbet gick snabbt och bra. Åt pannkakor hos farmor på lunchen och fick skjuts av pappa till jobbet, så super. har fotat lite med, hade mest tråkigt.

Nu funderar jag på att ta lite glass och glo en stund på tv och efter det blir det sängen. Min katt väcker mig dock vid 04.00 varje natt för att han vill gå ut, mindre roligt. Han slutar dock inte låta förrän man släpper ut honom så har inget val.



xoxo // nea


7 - okt - 09

Oj oj oj, bara 18 dagar kvar tills jag rycker in. Spänd och nervös, men o så jag längtar!

Och jag hatar det svenska vädret. Var äckelregn när jag cyklade till jobbet. Som tur var tog jag på mig regnkläder, men man blev ju fortfarande blöt i hela ansiktet och så. Mascaran var över halva ansiktet när jag kom fram, kul. Dagen gick ändå snabbt. När jag cyklade hem hade jag tråkigt så bestämde mig för att cykla snabbare än en lastbil som åkte bredvid mig, och tusan vad jag cyklade! När lastbils chauffören såg mig tutade han och gjorde tummen upp, sen blev jag glad.

Träningen gick ganska bra och på lördag är det tävling i Gränna. Kanske blir min sista tävling?! Gör mig ledsen, kommer sakna gymnastiken sjukt mycket när jag är uppe i Stockholm. Och mest kommer jag saknar Christine, du underbara människa!! :( SAD!

Dagens bästa: Kents nya singel Töntarna, helt underbar!

3 - okt - 09



Jag är massa massa fotosugen och tycker det är för dåligt väder för att fota, suger. Lugn dag, lugn helg. Var på stan en sväng med mamma. Hon köpte skor, jag köpte inget. Är surt när man är pank och får lönen en dag efter inryckning, fint. Jag har ju pengar när jag kommer hem på helgerna då iaf, brabra. Ikväll blir det film och godis med mamma. Kanske lite gh med, om jag orkar hämta gitarrsaken hos pappa. Imorgon blir det träning med svarta och silver. Borde verkligen springa med, och gå med lumpen kängorna!

Idag gillas: Disneydags, godis och äppelpaj

2 - okt - 09

Rolig dag på jobbet faktist! Pappa kastade plommon på Olle när han körde truck. Då ville han hämnas så han jagade mig och skulle trycka upp plommon i fejset på mig för han trodde det var jag som kastade. Han misslyckades dock för jag var lite snabbare haha. Hela trucken är numera kladdig av plommonsaft, mys.  

Blir en lugn och skön kväll hemma med mamma framför tvn. Hon ska precis tända en brasa och snart ska vi kolla på idol. Åt kinamat nyss med, mums. Min mamma är super bäst, bara så alla vet!

Imorgon ska det bli sånt väder att man inte ser i Sverige. Iaf inte på väderkartan! Jag, mamma och Hugo ska ut i skogen och plocka svamp. Hoppas inte det där dumma snöovädret kommer bara, för då blir det nog en innedag. Tråkigt i så fall. Sitter ju inne hela dagarna nu så vill ut och få lite frisk luft!  


Saknar hårfärgen på bilden lite då med va. Men orkar inte hålla på
och färga håret stup i kvarten så får allt hålla mig till det blonda ett tag.


1 - okt - 09

Fick jobb minst en vecka till på industrilås, brabra! Då har jag ju något att göra nästa vecka med. Får dock sjukt ont i ryggen fortfarande men sånt är livet. Ett litet plus idag var att jag fick låna bilen av mamma till jobbet. Happy girl som slapp cykla i skitvädret.  

Pappa skrämde halvt livet ur mig på jobbet idag. Jag satt och lyssnade på p3 som vanligt när alla andra var på lunch. Jag och pappa går alltid lite senare än alla andra för det gör att dom sista timmarna går extra snabbt. Helt plötsligt får jag något stenhårt på armen och jag hoppar nästan av stolen så rädd blev jag. Då ser jag pappa stå en bit bort och as garva. Han har försökt få kontakt med mig ett tag men misslyckats. Han får då för sig att kasta plommon på mig och träffar på andra försöket. Mysigt med plommon kladd på hela tröjan! Men ett gott skratt fick vi båda två.

Imorgon är det helg, skönt. Veckorna går förvånandsvärt snabbt nu när jag har något att göra på dagarna. När man bara satt hemma hände det ju ingenting. Det enda som var lite synd med att jag fick mer jobb på industrilås var att jag kunde fått jobba extra på Beso. Jag får dock får både mer betalt och mer timmar att jobba på insutrilås, så är nöjd.

Men folket, vad händer i helgen? Är inte jätte taggad på fest. Har liksom inga pengar och är sjukt seg, jobbigt.


Så här söta var pappa och jag för x-antal år sedan, gulligt värre!

Måste ge en hyllning till Regina Spektor och hennes underbara låt Laugthing with
lyssna och njut http://www.youtube.com/watch?v=rov3pV9PsRI

RSS 2.0